PERUSTIETOA:

Kirjailija: Cathy Hopkins

160 sivua

Painopaikka: Otavan Kirjapaino Oy Keuruu 2008

________________________

ARVOSTELU:

Kirja tarttui käsiini ensimmäisen kerran kesäloman alettua. Takakansi lupasi selvää "teinihömppää" ja kevyttä luettavaa. Kansi oli kieltämättä houkutteleva, suuri ja koristeltu nimi oli veikeän näköinen.  Nopeasti selaillessa tekstikin näytti pirteälle. Ensivaikutelma oli siis hyvä.

Frendejä ja kundeja - sarja on Cathy Hopkinsin kirjoittama suurimmaksi osaksi nuorille tarkoitettu kirjasarja. Kirjasarja kertoo pohjoislontoolaisten teinityttöjen elämästä johon kuuluu mm. pojat, shoppailu, meikit ja tietenkin pyjamabileet. Izzie, Nesta ja Lucy ovat erottomattomat ystävät, joiden elämään tuntuu kuuluvan "Sen Oikean" löytäminen. Frendejä, kundeja ja tähtihetkiä on kerrottu Izzien näkökulmasta, minä- muodossa. Se tekeekin tekstistä mukavan sujuvaa. Izzea ei usko löytävänsä koskaan sopivaa poikaa itselleen mutta eräänä päivänä shoppailessa  hän törmää tyrmäävän hyvännäköiseen kundiin joka vie tytöltä jalat alta. Poika lupaa soittaa rakastuneelle Izzealle jonka tulevista viikoista tuleekin puhelimen vieressä kyttäämistä. Miksi ihana Mark ei soita? Nesta ja Lucy yrittävät saada muissa maailmoissa elävää ystäväänsä takaisin maan pinnalle. Ei yhden pojat takia voi muuta elämäänsä pilata. Vai voiko? Entäs jos Mark vain pilaili Izzien kustannuksella? Entäs jos Mark kadotti Izzien käyntikortin?

Kirjanpäähenkilöstä hieman, että Izzie on mukava ja luotettava ystävä, joka ei ihastu kovin helposti mutta jos ihastuu niin todella voimakkaasti. Horoskooppeja ja terveellistä elämäntapaa rakastavaan Izzieen on helppo samaistua. Myös Nestalla ja Lucylla on selvät luonteet, joka antaa jo paljon plussaa kirjaa.

Itse pidin kirjasta, kevyttä kesälukemista. Kirjan luki yhdessä päivässä sillä teksi oli todella nopealukuista. Kulunut juonikaan ei juuri haitannut. Kirjan luettua tekisi mieli heti lukea seuraavatkin sarjan osat. Suosittelen niille, jotka etsivät jotain kevyttä  ja hauskaa luettavaa. :)

-Halla

1807336.jpg